• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Tiyatro Gazetesi Kasım Ayı 104. Sayısı Çıktı

Tiyatro Gazetesi Kasım Ayı 104. Sayısı Çıktı

TİYATRO GAZETESİ KASIM 104.SAYISI ÇIKTI

2019’un sonlarına yaklaşırken bol yağmurlu bir merhaba,

Biz Tiyatro sezonu açılır açılmaz salonları dolduranlar, yağmuru da severiz aslında. Elimizde şemsiyelerle

doldurduğumuz salonların ışıkları kapanınca, sahne den anlatılan bambaşka dünyalara dalar gider, nefes alırız. Peki o halde haberler başlasın. Sezon da neler var neler yok? Elinize 104. Kasım sayısını aldığınız Tiyatro gazetesinin manşeti; ‘İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden Sonbahar Esintisi; DANS TRİO’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine yönetmen ve çevirmen Mehmet Ergen getirildi. İlk sayfa da haberin ayrıntıları var. Nurhan Uslu Başyazı köşesinde ‘Sezon açıldı. Ülkenin her yerinde tiyatro grupları oyunlarıyla “VE PERDE!” dedi.’ diye söze başlıyor. Keyifli okumalar.

İlk sayfa da Mask-kara Tiyatrosu’nun ‘Merhaba Gölgem’ oyun haberi ve öte yandan 24. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali afişi, ek gazete olarak yer alması, bu ayın size sürprizi.

Nurhan Uslu’nun başyazısının devamı hemen 2. sayfa da karşınızda.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden Sonbahar Esintisi; DANS TRİO manşet demiştik. Haberin ayrıntıları Yaprak Kökyar tarafından kaleme alınmış.

Nurhan Uslu bu defa bir söyleşi ile karşımızda; ‘Çok anlamlı Bir Buluşma! başlığını taşıyan söyleşi,

Ordu B.Karadeniz Tiyatrosu’nun 55.yılında bir ilk: Gölge oyunu “Ah Karagöz! Vah Karagöz”

Ve Hayalbazı-Yönetmeni Fikret Terzi tiyatro yaşamının 55. yılında OBKT sahnesinde buluştu.’ diye devam ediyor.

Avni Rakop: ‘Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı 40 yaşında.’, Tamer Levent Tiyatro ve Biz köşesinde ’21. Elbasan Tiyatro Festivali’, Serkan Fırtına ‘Oyunlar ve dergiler arasında’ derken, Yunus Emre Berber ise ‘Karanlıktan Aydınlığa – Sahnede Işık Tasarımı, Büyük bir çıraklık, sonra kalfalık en sonda ustalık.’ başlıklı Zabit Erol ile yaptığı söyleşiyi sizler için kaleme aldı.

Halit Karaata; ‘Merkez… Orada mı herkes?’, Ceren Olpak Kelimeler köşesinde; ‘Doğal Afet’, Büşra Köseoğlu; ‘Kasım’da aşk başkadır derler’, Yaşam Kaya; ‘Demet Evgar’dan Çarpıcı Hedda Gabler yorumu!’ derken, Tuğba İlmaz ise; Fatih Topçuoğlu ile ‘Tiyatronun nabzını tutan Devlet Tiyatrosudur.’ başlıklı söyleşiyi gerçekleştirdi.

Şirin İnci, Yorum köşesinde; ‘Tiyatro benim annemdi’, Seda Tansüker; ‘Tiyatro Bölümü Öğrencilerine Rest Tiyatro’dan Jest’ başlığıyla Ragıp Ertuğrul ile yaptığı söyleşisiyle, ve Güler Cengiz de; ‘Kaldır siperden başını’, ‘Kitabını al da gel’ ve ‘Mersin 5. Uluslararası Tiyatro Festivali başlıyor’ yazılarıyla gazetenizde.

Burak Süme Nevra Serezli ile söyleşti; ‘Nevra Serezli: Perde aralanırken bir canavar çıkar içimden!’

Müfit Semih Baylan ‘Trabzon’dan haberler’ verirken, Yasemin Çetin ise Yaşam Kaya ve Gizem Tataroğlu ile söyleşti.

Nurhan Uslu;’Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Gül Urgan ile söyleşi’, Hikmet Kaymak ve Murat Fidan ‘Bir garip A’mak-ı Hayal’, Hasan Hüseyin Elmas; ‘Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu yeni sezonu açtı’, Hasan Tanay; ‘Özgür Sahne yeni yerinde çalışmalarını sürdürüyor’ derken, Şebnem Atılgan ise, Birgül Yeşiloğlu Güler: ‘Benim oyunlarımdaki parmak izim, zamanı kullanma biçimim!’ başlıklı söyleşisini sizler için yaptı.

Serpil Kaya;’Töre Cinayetlerinin Keskin Çığlığı: Gül’e Ağıt’, Uğur Ozan Özen; ‘Macit Flordun’un Bursa yılları’, Kımız Bozkır; ‘Bağımsız Tiyatrolar Burhaniye Ören’de buluştu’, Yalçın Baykul;’Geleceğin Çocuk Tiyatrosu nasıl olacaktır?, Yonca Karakaya; ‘BKM Mutfak’tan Kasım kahkahası’, Tuğba İlbaz;’Sahne üzernde her sanat, Pantomim’den yararlanmalı’, Cenk Behram Su;’Yeni bir Adile Naşit doğuyor’, Nazif Uslu;’Şiir, dilin yetersizliğine bir başkaldırıdır!’, Büşra Elmaskaya;’Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu kuruldu’ ve ‘Efeler’de Kültür Şenlikleri ve Tiyatro’ derken, Şebnem Atılgan ise; ‘Bir bilimsel araştırma projesi: Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali’ başlıklı söyleşisini Prof.Dr. Erol İpekli ile gerçekleştirdi. Tiyatro Gazetesi bu ay 24. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festival Eki ile birlikte yayınlandı. Ek gazetenin ilk sayfasında ‘Kalbimin Sevgili Gözü- Alanya Belediye Tiyatrosu’ başlıklı söyleşiyi Rahime Özbey Nilbanu Engindeniz ile yaptı. Aynı zamanda Rahime Özbey bu ek gazete için bir çok kişi ve grupla söyleşti. Söyleşilere gelince;

’24. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatrolar Festivali Düzenlendi.’ yazısıyla ve Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı Müdürü Hacer Özbek 24. Uluslararas Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatrolar Festivali’nin ardından söyledikleriyle gazete de.

Ümit Denizer ile söyleşi; ‘Açok ve Denizer Kardeşler’ başlığıyla, Zeynep Betül Yenen ile; ‘Şanslı Tiyatro Keşif ‘ başlığıyla gazete de yer aldı. 24.Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne ‘Pintamusica’ oyunu ile katılan Vıu El Teatre ekibinin oyuncularından aynı zamanda oyun yazarı ve öğretmen olan Lorena Lliro ile sohbet gerçekleşti. Hasibe Aygül Özgür ile gerçekleştirensöyleşinin başlığı; ‘Hansel ve Gretel Yol- Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolar Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’. ‘İran- Shaparak Tiyatro Grubu- Derakhshang’ söyleşisi ve Yetkin Yüksel söyleşisinin başlığı; Kendini çok sevebilen bir insan’.

Ertürk Erkek ile söyleşinin başlığı ise; ‘Moda Sahnesi- Anlaştık mı?’. ”İranlı yazar Samet Behrengi’nin çocuk kitabı ‘Küçük Karabalık’, Nilbanu Engindeniz Uyarlaması ile 24. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nde sahneleyen Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncuları yapılan söyleşi de yine gazete de.

Gülsen Akbal’dan değerlendirmeler de ’24. Uluslararas Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali’ başlığıyla yer aldı.

Bu ay 2 gazete birden sizlerle buluşuyor. Birbirinden keyifli söyleşilerin yanısıra, birçok haber ve ilginç yazılar da okunmayı bekliyor.

Her zaman olduğu gibi Tiyatro gazetesine abone olun, haberiniz olsun.

www.tiyatrogazetesi.net

Gazetenize tüm Kitapsan Mephisto kitabevlerinden ve Tiyatro Gazetesi temsilciliklerinden ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-01-22 08:52:47
Antika Alanlar
Antika Alanlar
Antika Alanlar
ikinci el saat
chicken slaughterhouse
poultry slaughterhouse
turkey slaughterhouse
poultry equipment
köpek kıyafetleri
antika alanlar
rfid depo
barf mama