• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST

TİYATRO GAZETESİ ARALIK 105.SAYISI ÇIKTI.

Tiyatro Gazetesi – Aralık 2019, 105. sayısından Merhaba,

Bu ay da sizlerle her zaman olduğu gibi yine bir çok oyun, oyuncu, yönetmen, yazarın yanısıra, çeşitli kurumların etkinlik takvimlerini de buluşturuyoruz.

Gazetenin manşeti Devlet Opera ve Balesi’nden; ‘Klasik balenin büyülü masalı: Uyuyan Güzel’.
‘İBB Şehir Tiyatroları’nın Çın Sabahta, seyirciyle buluştu’ başlıklı haber ise ilk sayfa haberlerinden. Dramatik Sahne Sanatları’nın Kadın Afişi ise bu ay nerelerde sahnelendiği bilgisini paylaşıyor. Yine ilk sayfa da OYÇED’in ‘Hocalarımızı yıldızlara uğurladık’ başlığıyla, Yıldız Kenter ve Özdemir Nutku fotoğrafları var.

Başyazı köşesine Nurhan Uslu; ‘Bursa’da gelişi güzel sanatlar’ başlıklı bir söyleşisiyle dernek başkanı Dr. Ali Özhan Sıvacı ve dernek genel sekreteri Berna Duvarcı’nın sözlerini paylaşıyor.
Rahime Özbey, ‘Nazif Uslu, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle buluştu’, Dr. Öğr. Üyesi Birgül Yeşiloğlu Güler, ‘Neriman Uğur ile aşkımız Aksaray’ın en büyük yangını’derken,  Tamer Levent ise ‘Tiyatro ve Biz’ köşesinden seslendi okura ‘Neden Tiyatro?’ diye.
Ertan Aksu, “Saatleri Ayarlama Enstitüsü Giresun”, Serkan Fırtına, ‘İki dahi sanatçı Erkin Koray ve Ferhan Şensoy ’,Halit Karaata,’Otokratik Bürokrasi’, Yaşam Kaya,’IO: Bir Şahika Tekand Oyunuyla Daha Festival Açmak’, Büşra Köseoğlu, ‘Kasım giderken gözyüzünde yıldızlar geçidi vardı.’, Serpil Kaya, ‘Lillian’ın İtirafları’, Yalçın Baykul,’Bir Tiyatro Sahnesi Olarak Berlin ve Osman Amca’nın Kulübesi’, Şirin İnci,’İşten vazgeçmek çürümek olur benim için’, Metin Boran, ‘Pera Müzikali’, Güler Cengiz, ‘Mersin 5. Uluslararası Tiyatro Festivali yapıldı.’ derken, Hasan Tanay, ‘Tiyatro Tam’dan  Cem Karar ile söyleşti bu ay gazete de.

Hasan Tanay öte yandan ‘Tiyatro İklimler’ başlıklı yazıyla da karşımızda.

Nergis Aykaç,’Arkhe’den tekinsiz Bay Z’, Ozan Evkaya,’Bir oyunun anatomisi: Altın Ejderha’, Seda Tansüker,’Tiyatro Ak’la Kara Bodrum’dan Karımın Kocası oyunu’, Hasan H. Elmas, ‘Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, geleceğin oyuncularını yetiştiriyor.’, Melike Birgölge, ‘İki artı iki her zaman dört etmez!’ derken Tiyatro Gazetesi Ödüllü bulmacası da bu ay yine çözülmeyi bekliyor.
A. Kadir Bozkurt  Yusuf Sağlam ile söyleşti; ‘Anadolu Tiyatrosunun Köylüsü-Nurhan Karadağ’.
Hikmet Kaymak, ‘Şehir Tiyatroları’nda ki kursa yoğun ilgi’, Murat Fidan, ‘Telat Yurtsever ve Diyarbakır’, Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler, ‘Hakan Çimenser Rejisiyle Kanatlanıp Uçmak’, Şebnem Atılgan, ‘Bir İstanbul Müzikali: Pera ve Diğerleri’,
Büşra Elmaskaya, ‘Efeler’de kadına yönelik şiddete sanatsal tepki’, Cevdet Bayram, ‘Dünyanın En Güzel Arabistanı ve Cem Uslu’ derken, Ceren Olpak ise Kelimeler köşesinde, ‘Ispanak, siyanür, ve eşanlamlısı’ dedi.

Arzu Taşkın, ‘Erken Ergen show’ derken, Çılga Gündüz ise, ‘Kostüm ve Dekorla boyanan tablo’ dedi.

Rahime Özbey bu ay, ’18.Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali Gerçekleşti’ başlıklı yazısının yanısıra festivale katılanlarla da söyleşi yaptı. Sırasyla ‘Hayali İzel Seylani – Gizli Hazine’, ‘Duygu Bayar Ekren-Neşe’, ‘Mottili Theatre Crossroads / Mottili Tiyatro Kavşak’, ‘ Tekin Özertem ile geçmişten günümüze’, ‘Tiyatro Puppeteria – Bu bir sır ve A-Ş-K’, ‘Poti Valerian Guina Profesyonel Devlet Tiyatrosu – Pirosmani’.

Arzu Taşkın,’Antalya’nın Tiyatro aşığı, genç yeteneği; Çağdaş Çobanoğlu’, Büşra Elmaskaya,’Efeler; eğitim, kültür ve sanatla aydınlanıyor’, Metin Güler, Kaptan’ın seyir notları’nda; ‘Festival Hikayeleri, Polatlı 3. Kral Midas Tiyatro Günleri’, Berat Beyoğlu,’İki Efendinin Uşağı – Aslı Öngören’,
ve ‘Seyhan Arman ve Tiyatro’ derken Avni Rakop ‘Sessiz Kalemlerin Öyküsü sahnede’ ve ‘Yılların haklı gururuyla Düşevi Sahne’ dedi.

Sadece verdiğimiz bu başlıklar değil elbette çok daha fazlası bu ay ki gazetede sizleri bekliyor. Bir çok kurumun etkinlikleri, festivaller, tiyatro dünyasından haberler her ay olduğu gibi bu ay da sizlerle. Gazetesiz kalmayın, ay boyunca okuyun.

Tiyatro gazetesi aboneliği için
www.tiyatrogazetesi.net

Gazetenize tüm Kitapsan Mephisto kitabevlerinden ve Tiyatrogazetesi
temsilciliklerinden ulaşabilirsiniz.

 

Tiyatro Gazetesi Aralık Ayı 105. Sayısı Çıktı

Sosyal Medyada Paylaşın:
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-01-22 08:52:47
Antika Alanlar
Antika Alanlar
Antika Alanlar
ikinci el saat
chicken slaughterhouse
poultry slaughterhouse
turkey slaughterhouse
poultry equipment
köpek kıyafetleri
antika alanlar
rfid depo
barf mama