• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Nurhan Uslu
Nurhan  Uslu
nurhanuslu@tiyatrogazetesi.net
6. Anadolu Tiyatro Ödülleri
  • 0
  • 31 Aralık 2019 Salı
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
  • +
  • -

TİYATRO GAZETESİ 6. ANADOLU TİYATRO ÖDÜLLERİ
Tiyatro Gazetesinin merkezi olan ve geçtiğimiz Ağustos ayında talihsiz bir kaza sonucu yanan Su Gösteri Sanatları Sahnesi,  Anadolu Tiyatro Ödül Töreniyle birlikte açılışını yeniden yapacak. Sahnemizin, küllerinden yeniden doğması için yoğun çaba gösterildi. Açılışımızda, yangında büyük zarar gören sahnemize destek veren tüm kurum ve kişilerin adlarının yazılacağı büyük bir pano sergilenecek. Tiyatro Gazetesi 6. Anadolu Tiyatro Ödülleri Töreni, 3 Şubat 2020 Pazartesi günü saat 19.00’da Su Gösteri Sanatları Sahnesinde gerçekleştirilecek.

Ülke bazında ödül veren tek oluşum olan Anadolu Tiyatro Ödülleri aynı zamanda uluslararası bir kimliğe sahip. Bu yıl Romanya, Almanya, Azerbaycan, KKTC ve Kuzey Makedonya’nın tiyatro sanatçıları ödüllerini almak üzere törende hazır bulunacak.
Ödül kurumu, bu yıl yine ilklere imza atacak.  Bundan böyle Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Ödülleri AÇOK adına verilecek. Bu ödülleri Turgut-Ümit Denizer belirleyip, ödül sahiplerine takdim edecek.
Ayrıca Metin And adını taşıyacak Akademisyen Ödüllerinin verilmesi de karar altına alındı.

ANADOLU TİYATRO ÖDÜLLERİ
Tiyatro Gazetesi tiyatro alanında tarih yazmaya devam ediyor; tüm zor koşullara rağmen ülke tiyatrosunda derin izler bırakıyor ve bırakmaya da devam edecek. Tiyatro Gazetesi’nin ülkenin en ücra köşesinde tiyatro yapanlara ulaşması, haberlerini yayımlaması, etkili olanların İstanbul’da ödüllendirmesi, Türk tiyatro tarihinde ilk kez yapılan bir uygulamadır.
Bu yıl; Ankara, Antalya, Ayvalık, Bursa, Balıkesir, Samsun, Ordu, Hatay, Trabzon, Giresun, Muğla, Manisa, Denizli, İzmir, İstanbul, Romanya, Kuzey Makedonya, Almanya, KKTC ve Azerbaycan’dan gelecek akademisyen ve tiyatro sanat emekçileri İstanbul’da ağırlanacak.

Böyle büyük bir organizasyonu gerçekleştirmek elbette hiç kolay değildir.
Hele sahnesi yanıp kül olmuş bir kurumun, her şeye göğüs gererek, tüm bilgi ve birikimini ortaya koyarak ve hiç bir çalışmasına ara vermeden devam etmesi, hiç kolay değildir. Hal böyleyken, bize köstek olanların yanı sıra destek olanları da asla unutmayacağız. En zor koşullarda yanımızda olan dostlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.

Tiyatro Gazetesi
Öncelikle Tiyatro Gazetesi’nin temsilcilerine, yazarlarına, kısacası emeği olan herkese teşekkürü bir borç biliriz. Kış mevsiminin zorlu hava koşullarına rağmen yurt içinden ve yurt dışından üşenmeden, erinmeden kalkıp gelecek olanlara, değer bilenlere “Biz her koşulda varız,” diyenlere sonsuz saygılarımızı sunuyoruz.

Ödül törenimiz yine ilklere imza atacak.
Kategorilerimizde uluslararası ödüllere yer verdik. “Sanata Evet” ödülünü uluslararası bir kimliğe büründürdük. Alanda akademisyenlerin hep unutulduğunu gördük ve Metin And hocamız adına her yıl bir akademisyenimize ödül vermeye karar verdik.  Çocuk tiyatrosu alanındaki ödüller ise bundan böyle AÇOK adına verilecek. Bunun için Turgut ve Ümit Denizer ustalarımıza çok teşekkür ederiz.  Ödül töreninde yine birbirinden değerli sanatçıları, akademisyenleri bir araya getiriyoruz. Sanatın, özelde tiyatro sanatının, toplumda nasıl bir çimento görevi üstlendiğini herkese bir kez daha göstereceğiz.  Anadolu’nun birçok ilinde tiyatro yapan sanat emekçilerini İstanbul’da ağırlayacağız. Birbiriyle tanışmalarına, kaynaşmalarına vesile olacağız. Ulusal ve uluslararası bağlantılar kurulmasına destek vereceğiz.  Burada sayamayacağımız o kadar çok şeye vesile oluyoruz ki, tüm bunlar insanlığın değerini biraz daha öteye taşıma çabamızın sadece küçük örnekleri… Ve tüm bunları güzel insanlığa olan hasretimizi giderme, kendimizi ve etrafımızı daha da güzelleştirme adına yapıyoruz. Bunun için “Sanata Evet” diyoruz. Bizler, tiyatro basınının bu ülkede var olmasının önemini, değerini bilen, bu bilgi ve duyarlılıkla Tiyatro Gazetesi’ne ilan verenlere, ülkenin dört bir yanında Tiyatro Gazetesi’nin gönüllü temsilcilerine, Tiyatro Gazetesi’nin editörleri ve yazarlarına, tabii ki çok değerli okuyucularımıza sonsuz teşekkür ederiz. Biz çoğuz. Bu çokluğumuzu daha diri kılmak, daha da çoğaltmak için hepimize yine görevler düşüyor. Ülkenin en ücra köşelerinde tiyatro yapanların daha çok sesi soluğu olmaya, bir daha ki Anadolu Tiyatro Ödülleri’ni daha güçlü kılmaya, daha güçlü kutlamaya çalışacağız. Bizler Nazım Usta’nın dediği gibi, ağır ellerimizi toprağa basıp doğrulduğumuz zaman en bilgin aynalara, en renkli şekilleri aksettirenleriz. Bizlere dair çok sözler edildi ve edilmeye devam edecek.

Tüm zorluklara rağmen Tiyatro Gazetesi ülke tiyatrosuna hizmetlerini sürdürecek. Gücümüzü aldığımız dostlarımız, meslektaşlarımız, gazetemizin temsilcileriyle en etkili haber, eleştiri, yorumları yapmaya devam edeceğiz. “Nerede Bir Tiyatro Varsa Tiyatro Gazetesi Oradadır” şiarımız sonsuza dek devam edecek. Bizi yine tüm festivallerde, Anadolu’nun en ücra köşesindeki bir tiyatronun haberini yaparken göreceksiniz. Hayat var olduğu sürece sanat da var olacak. Daha yaşanılır bir dünyada “Sanata Evet” demeye devam edecek bir Tiyatro Gazetesi için çalışmaktan hiç vazgeçmeyeceğiz. Daha etkili ve güçlü bir şekilde var olmak için görev bizi bekler. Hepinize mutlu bir yıl dileriz.

Varlığını varlığımıza katanlara selam olsun!
6. Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde buluşmak üzere…

Tiyatro Gazetesi Yayın Kurulu Adına
Nurhan Uslu

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
Antika Alanlar
Antika Alanlar
Antika Alanlar
ikinci el saat
chicken slaughterhouse
poultry slaughterhouse
turkey slaughterhouse
poultry equipment
köpek kıyafetleri
antika alanlar
rfid depo
barf mama