• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ekim 127.Sayı Çıktı

Ekim 127.Sayı Çıktı

  1. ANADOLU TİYATRO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR!

Tiyatro Gazetesi olarak biz de yoğun bir hazırlık dönemindeyiz. Ekim 127. Sayımızda manşetimiz; ‘Tiyatro Gazetesi Uluslararası 7. Anadolu Tiyatro Ödülleri’

‘Uluslararası 7. Anadolu Tiyatro Ödülleri 11 Ekim 2021 Pazartesi tarihinde Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde düzenlenecek organizasyonla sahiplerine takdim edilecek’ diye devam eden haberimizin içinde detayları okuyabilirsiniz.

İlk sayfa da Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın sözlerine de rastlıyorsunuz. Merhaba; İnsanı, insana, insanla ve insanca anlatma sanatıdır tiyatro. Bedenimizdeki rahatsızlıklardan kurtarmaz belki ama beyinlerin içindeki hastalıklardan, önyargılardan kurtulmak için en güzel ilaçtır diyerek devam ettiği sözleri içimizi açıyor. Maltepe Tiyatro Festival programını ise 3.sayfada inceleyebiirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 70 yılın ardından sahnelerdeki yerini alıyor, Ekim’de perde açıyor! Bu sevinçli haberin devamınıysa 13.sayfadan okuyabilirsiniz.

İstanbul için ise başka bir mutlu haber İKSV’den; ‘Bu zamanda Tiyatro Nefes Aldırır’ sloganıyla başlayacak olan 25. İstanbul Tiyatro Festivali 22 ekimde Tiyatro severlerle buluşacak.

‘Tiyatrolar Sezona Çok Etkili Giriş Yaptı’ başlıklı yazıyı Nurhan Uslu’nun köşesinde okuyabilirsiniz 2.sayfada.

Hep mutlu olsa haberler keşke! Bu ay yaşadığımız bir kaybımızı da anıyoruz gazetemizde. ‘Işıklar Yoldaşın Olsun Hülya Nutku… Prof.Dr. Hülya Nutku’yu yitirmenin acısını yaşıyoruz. Ülke Tiyatrosuna kattığın değerler hiç unutulmayacak. Tüm Saygımızla…’diyerek.

Tamer Levent Tiyatro ve Biz köşesinden sesleniyor; Ferhangi Şeyler diyerek 3. Sayfada. Aynı sayfada Ümit Çetin’de; ‘Bir vapur Dumanıyla Sanki Gelecek Gibi Ferhan Şensoy’ diye sesleniyor okura.

4.sayfa da Burak Süme; ‘Türk Sinemasının İlk Cinsellik Militanı: Madam Kalitea’, 5.sayfada Kubilay Erdelikara; ‘Melpomena Tiyatro Festivali ve Tiyatro Operet’ derken Serkan Fırtına ise; ‘Bu Dünyadan Yalçın Dinçer geçti’ yazısıyla 6.sayfada sizlerle.

Halit Karaata; ‘Mizah ve İzah’ ile Müfit Semih Baylan ise; ‘Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor – Murat Çidamlı’ yazısıyla sayfa 7’de, Yaşam Kaya ‘Madam Giyotin (2021) ile sayfa 8 de, Erdoğan Eğmen; ‘Radyo – Tv Sunucusu Ve Oyunculuk’ ile Avni Rakop ise ‘Sanat’a Dokun İzin Kalsın’ ile sayfa 9 da, Prof.Dr.Sacit Hadi Akdede; ‘Tiyatro Hizmeti Üretimi – III “Sistemi zorlayan” bir model önerisi’ ile sayfa 10 da, Gökhan Yener; ‘Şehir Tiyatroları 6.Kez Adana’da Buluşuyor’ ile 11 de, Melike Birgölge; ‘Erdem Topuz, idealar Dünyası Avucumuzun içinde değildir’ ile sayfa 12 ve 13 den okunabilir.

Yalçın Baykul; ‘Şensoy’un Neşeli Meyhanesi – Kayıp Kavuklar Efsanesi’ ile 14 ve 15 de, ‘İBB Şehir Tiyatroları Ekim Ayında 3’ü Yeni, 19 Oyunla Seyirciyle Buluşuyor’ başlıklı program 16 ve 17 de incelenebilir.

Melek Kentmen; ‘Aydın Sigalı’ ile 18 ve 19 da,   Kımız Bozkır; ‘Mudanya’da Söğütpınar Tiyatro Kampı’ ile 19 da okurlarıyla buluşuyor.

  1. Ümit Görgülü; ‘Sevgili Hocam Prof. Dr. Hülya Nutku’ya…’ ile 20 de, Nurhan Uslu; ‘Foça Yeryüzü Sahnesi Sanata Evet diyor’ ile 21 de iken, Barış Meriç ise; ‘Tiyatroya adanmış bir hayat: Şahin Örgel’le Yazarlıktan Oyunculuğa Tiyatro Hakkında Konuştuk’ diyor.

Aslı Nişancı; ‘Tamer Levent 50. Sanat Yılı Sanataevet’ ile 23 de, Zeynep Kaymas; ‘Sahne Bir Aynadır, Herkes bu Aynada Kendisini Görebilir’ ile 25 de, Metin Güler; ‘Torbalı’da Festival Var! Metropolis Tiyatro Festivali’ ile 26 da, Büşra Köseoğlu; ‘Günebakanlardan Gökyüzüne doğru…’ ile 27 de yer alırken Sefer Dülger’in çevirip haberleştirdiği; ‘National Tiyatro Sarah Kane eserleri2’ ise sayfa 28 de okunabilir.

A.Kadir Bozkurt’un ‘Başımın Gözümün Tiyatrosu Olsun’ yazısı 29 da yer alırken, ‘Yeni tiyatro sezonuna 17 prömiyerle başlayacak olan Devlet Tiyatroları, 21 Eylül Salı gününden itibaren sanatseverlerin karşısına çıkmaya başladı.’ Diyerek söze başlayan haber ise ayrıntılarıyla Devlet Tiyatroları oyunlarını anlatıyor sayfa 30 da.

  1. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali Programı 31 de İBB Şehir Tiyatroları oyunlarından bazılarıysa 32. Sayfada sizleri oyunlara davet ediyor.

Bu ay da tüm bu yazıların yanı sıra bir çok haber ve etkinlik gazetenizde.

Abone olun haberiniz olsun; www.tiyatrogazetesi.net

Tiyatro Gazetesine Tüm Kitapsan, Mephisto ve Kırmızı Kedi Yayınevlerinden, ayrıca gazete temsilciliklerinden ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-01-22 08:52:47
Antika Alanlar
Antika Alanlar
Antika Alanlar
ikinci el saat
chicken slaughterhouse
poultry slaughterhouse
turkey slaughterhouse
poultry equipment
köpek kıyafetleri
antika alanlar
rfid depo
barf mama