İlki 2016 yılında gerçekleşen ve büyük ilgi gören Türk Alman Tiyatro Festivali, izleyicilerin yoğun ilgisi üzerine bu yılda yepyeni oyunları ve birbirinden keyifli söyleşileriyle 8-18 Aralık tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.
Genel Sanat yönetmeni Ufuk Güldü tarafından Alman kültür senatosunun desteğiyle gerçekleştirilen festivalde izleyiciler, Almanya’da Türkçe oyun izleme imkanı bulabilecek.
Festivalde “60li yıllarda ekonomik sıkıntıdan dolayı Türkler Almanya’ya degil de, Almanlar istanbula gelselerdi neler yaşanırdı ? temasıyla merak uyandıran ve farklı bir perspektiften bakmamızı sağlayan “İstanbul” oyunu, kaybetmeye yüz tutan aile değerlerimizi konu alan Ayla Algan rejisiyle “Hüzzam” oyunu ve bir Kafka hikayesi “Kafes” oyunu yer alacak.
Merakla beklenen Festivalde çocuk izleyiciler için de iyilerin kötülere karşı hepberaber savaştığı “Kos Kos” oyunu miniklerle buluşacak.
3 yıldır devam eden aşırı sağcı grupların Türk vatandaşları hedef aldığı olayları anlatan “Auch Deutsche unter den Opher” oyunu gerçeklere bakışımızı sorgulatırken; “Der Spatz vom Bosporus“ oyunuyla Sezen Aksu sarkılarına doyacaksınız.
Bir Roma hikayesi “Coriolanus“ oyunu da dönem oyunları sevenler icin festivalde.
Theatre 28 kapsamında Ballhaus Prinzenallee’de bir çok oyunla buluşma imkanı yaşacak izleyicileri bir de süpriz söyleşiler bekliyor.
Oyuncu Mustafa Avkiran “Oyunculuk ve Tiyatro “ kavramı üzerine izlenimlerini aktaracak.
OYÇED başkanı Nazif Uslu, Türkiye ve Almanya arasindaki oyun farklılıkları üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.
Ayrıca Yargı dizisi ile Tv izleyicilerinin gönülünü kazanan Uğur Aslan oyunculuk hayali kuran gençlerin sorularını yanıtlayacak.
Oyunlar Almanca üst yazı ile oynanacak. Tüm oyunları Berlin Türk Alman Tiyatro Festivalinde 8-18 Aralık’ta Ballhaus Prinzenallee de izleyebilirsiniz.