• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Akpınar’ın ‘Canlı Yöre’ Tiyatro Oyunu kitabı çıktı

Akpınar’ın ‘Canlı Yöre’ Tiyatro Oyunu kitabı çıktı

Prof Dr. Ünal Akpınar’ın,  “Canlı Yöre” Toplu Oyunlar -V- Tiyatro Oyunu kitabı okuyucusu ile buluştu.

 

“Canlı Yöre” adlı Tiyatro Oyunu Dramatik Yayınları etiketiyle çıkarak raflarda yerini aldı. Edebiyat dünyasına yeni tiyatro oyunu  kazandıran Akpınar,  yine eşsiz tiyatro dilini kullanıyor. İçerik ve biçim yenilikleriyle tiyatromuza doyulmaz tatlar vermeye devam ediyor ve her sayfada ilham verici yolculuğa açılıyoruz.

Yaşar Kemal’in ülkemiz edebiyatında doğa yağmasının bir yıkım getireceğini ilk uyaran kişi olduğunu söyleyen Akpınar, “Bugünlerde, artık çığırından çıkan doğa yağmaları, canlı yöre kıyımları sürerken ve sonuçları öldürücü Corona Virüsü aramızda dolaşırken, Yaşar Kemal’i ve  canlı yöresini anıyoruz” diyor.

ÜNAL AKPINAR KİMDİR?

Prof Dr. Ünal Akpınar, Samsun’da doğdu. Ortaokul ve liseyi Istanbul’da okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. Askerliğini köy öğretmeni olarak yaptı. Uşak Lisesi’nde felsefe öğret-menliğinde bulundu. 1970 yılında Berlin Hür Üniversitesi’nde Freie UniversiM Berlin- doktora çalışmasına başladı ve sosyoloji, etnoloji ve Bizans Tarihi okudu. 1973 yılında doktora çalışmasını bitirdi. 1971-1975 yılları arasında Batı Berlin’de öğretmen ve türlü yüksek okullarda öğretim görevlisi olarak çalıştı. Federal Almanya’da “Yabancılar Sorunu” konusunda birçok projede çalıştı ve yönetti. Federal Almanya’da ilk kez “Kültürlerarası Eğitim” konusunda yayımlar yaptı. 1979 yılından, emekli olduğu 2003 yılına dek, Berlin Hür Üniversitesi’nde profesör olarak çalıştı. Bu üniversiteye bağlı Kültürlerarası Eğitim ve Öğrenim Enstitüsü’nün kurucularındandır.

PROF DR. AKPINAR’IN DRAMATİK YAYINLARI’NDAN ÇIKAN DİĞER ESERLERİ

Adını Siz Koyun, Art Arda Gösteriler – Çarpıtma, Bozkır Dirliği ve Saray Önünde – Toplu Oyunlar 3 – Canlı Yöre olarak sayılabilir.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-01-22 08:52:47
Antika Alanlar
Antika Alanlar
Antika Alanlar
ikinci el saat
chicken slaughterhouse
poultry slaughterhouse
turkey slaughterhouse
poultry equipment
köpek kıyafetleri
antika alanlar
rfid depo
barf mama